Da li je klasičan akumulator dovoljan ako je start-stop isključen?

-

Start-stop sistemi kao što ih danas znamo imaju bogatu istoriju. Pre više od 40 godina, inženjeri u Toyoti predstavili su elektronski sistem za automatsko zaustavljanje motora kada se vozilo zaustavi. Početkom 1980-ih, Volkswagen je napravio prve korake u tom pravcu - u onim danima dugme za isključivanje motora po potrebi. Rezultat: Golf III Ecomatic je bilo prvo vozilo kompanije iz Volfsburga, opremljeno start stop funkcijom.

- 

Danas je start-stop standardna oprema

-

Danas start-stop više nije opcioni dodatak na vozilu, već je standardna oprema za većinu vozila. Razlozi za to su stroža zakonska ograničenja emisije štetnih gasova i promena svesti potrošača o životnoj sredini.

-

-

Nove funkcije za uštedu goriva podržavaju start-stop

-

Sistemi za uštedu goriva u savremenim vozilima su se razvili mnogo dalje u poređenju sa počecima u ranim danima. Uz dodatne funkcije kao što su rekuperacija (sakupljanje energije kočenja) oni prevazilaze jednostavno isključivanje motora na crvenim svetlima semafora.

Kako su tokom godina tehnologije za uštedu goriva postale sve učestalije kod proizvođača vozila, tako su I tehnologije postajale sve inteligentnije. Između ostalog, ovo je značilo da se akumulator i upravljanje energijom celog vozila sve više spajaju.

-

-

Mogu li ugraditi uobičajeni akumulator ako trajno deaktiviram sistem start-stop?

-

Kao što je već rečeno, u današnje vreme isključivanje motora nakon zaustavljanja vozila samo je jedna od mnogih funkcija za uštedu goriva.

-

Pored sakupljanja energije od košenja, oni uključuju i “jedrenje” (motor se isključuje tokom vožnje) i pojačavanje (brže ubrzanje u kratkom periodu). Stoga akumulator takođe ima veće opterećenje nego u klasičnim vozilima, čak i ako je start-stop funkcija deaktivirana.

Skoro sva moderna vozila imaju namenski akumulatorski senzor (BMS) za kontrolu efikasnosti i udobnosti funkcija u vozilu. Ako se akumulator zameni bez ispravne registracije u BMS-u, to može dovesti do povećanog trošenja. Mnoga vozila su takođe opremljena sa takozvanim samoučećim senzorom za praćenje akumulatora. U ovom slučaju, proizvođač pretpostavlja da je instalirana odgovarajuća tehnologija akumulatora. Ako se ugradi konvencionalni akumulator, to može prouzrokovati povećano habanje i na kraju dovesti do preranog otkaza akumulatora.

-

Naš savet: Od samog početka odlučite se za pravu tehnologiju i pomozite okolini! Pretraživač akumulatora na našem sajtu olakšava pronalaženje najboljeg akumulatora za određeno vozilo.